Pentru 2 portii

Ingrediente pentru midii

  • 1 kg de midii in cochilie
  • 1 ceapa mica tocata
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 conserva rosii decojite maruntite
  • 100 ml vin rosu
  • 2 crengute cimbru verde
  • sare,piper dupa gust
  • 6 frunze de busuioc tocate
  • patrunjel verde tocat

1.Spalati bine midiile de nisip (folositi-va eventual de o periuta) si curatati-le de iarba de mare atasata de ele. Cochiliile trebuie sa fie inchise in acesta faza. Daca gasiti cochilii deschise si daca dupa ce atingeti carnea scoicii cu varful unui cutit cochilia nu se inchide, inseamna ca scoica este moarta si trebuie aruncata.

midii cu sos de rosii 2

2.Incingeti 2 linguri de ulei de masline intr-un vas care sa cuprinda midiile. Sotati ceapa si 2 catei de usturoi feliati, stingeti cu vinul, fierbeti la foc mic 1-2 minute, adaugati rosiile, 2 crengute de cimbru verde si midiile, asezonati, amestecati si acoperiti cratita cu un capac, dar nu complet. Fierbeti la foc mediu timp de aproximativ 8-10 minute. Descoperiti cratita si verificati sa fie toate scoicile deschise de data asta. Care nu sunt deschise dupa 10-12 minute de gatit, se scot din cratita si se arunca. Se adauga ceilalti 2 catei de usturoi zdrobiti, se amestca si se inchide focul.

3. Se servesc presarate cu patrunjel si busuioc verde tocat si stropite cu suc de lamaie, alaturi de paine prajita, pentru sos.

midii cu sos de rosii 3

Pofta buna!

Save