Daca sunteti fani briose pufoase si parfumate, asezate in cupe albe sau colorate care duc cu gandul la brunch-urile in stil american, atunci sigur nu veti putea rezista la versiunea lor sarata, perfecta pentru un bufet suedez sau aperitive altfel unde monoportiile sunt gazda.
Asadar, va invit la irezistibila reteta.

Timp total de preparare
Timp gatit

Ingrediente

Pentru 15 bucati

Ingrediente pentru briose:

  • 2 cartofi
  • 6 oua
  • 50 ml smantana de gatit
  • 5 linguri porumb fiert
  • 30 gr branza Masdaamer
  • 30 gr sunca de Praga
  • 40 gr Parmezan ras
  • 30 gr mazare congelata
  • 2 linguri de Ciboulette ( Ceapa Chives )
  • 1 lingurita sare mediteraneana
  • ½ lingurita piper alb proaspat macinat

Ingrediente pentru servire:

  • Ridichi
  • Ciboulette
 

Briose din omleta cu legume si branzeturi fine Mod de preparare

Mai intai vom incalzi cuptorul la 200 de grade. Intre timp ce incalzim cuptorul, curatam, spalam si taiem in cubulete de circa 1 cm cartofii, apoi ii punem la fiert.
Batem ouale impreuna cu laptele, adaugam branza si sunca taiate in cubulete marunte, adaugam restul de ingrediente si la urma vom adauga cartofii fierti si jumatate din cantitatea de Parmezan ras. Potrivim de sare si piper proaspat macinat. Varsam compozitia in formele de silicon unse cu unt si presaram deasupra cu restul de Parmezan ras. Le asezam pe o tava si dam briosele la cuptor, timp de circa 18 minute.

Aceste briose sunt delicioase atat calde cat si reci si le putem servi drept aperitiv sau fel principal. Pana si cei mici le vor indragi datorita culorilor si al gustului delicat.

Note aditionale reteta

Cantitate pentru 16 forme de briose