Timp total de preparare
Timp gatit

Ingrediente

Pentru 12 portii

Pentru guguluf

  • 2 oua
  • 100 g unt topit
  • 60 ml lapte caldut
  • 0.5 lingurita sare
  • 3.5 linguri zahar
  • esenta de rom dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat sau maduva unei pastai de vanilie
  • 270 g faina alba cernuta
  • 7 g drojdie uscata instant (un pliculet)
  • 60 g merisoare
  • 1 cana rahat taiat cubulete
  • coaja rasa de la o lamaie
 

Guguluf cu merisoare si rahat Mod de preparare

  1. 1.Aluatul se poate prepara in masina de facut paine, punand ingredientele in ordinea indicata,care e cea de mai sus, scrisa la ingrediente. Aluatul rezultat este unul mai lichid, dar totusi elastic.
  2. Se poate prepara aluatul si cu mixerul, amestecand intai faina cu drojdia uscata, apoi se adauga ouale, sarea, zaharul, vanilia si alternativ, laptele caldut cu untul topit. Se framanta 10 minute, apoi se adauga merisoarele, coaja de lamaie si rahatul taiat cubulete si se omogenizeaza. Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora.

2.Se toarna aluatul in forma in prealabil unsa cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180-200 *C pentru aprox 20 de minute, pana se rumeneste frumos.

3.Dupa ce s-a racit, se rastoarna prajitura pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna !