Ingrediente

  • 20 g unt
  • 250 g cireșe fără sâmburi
  • 4 ouă mari
  • 100 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 15 ml lichior amaretto sau 5 ml de extract de migdale / vanilie
  • 130 g făină
  • Sare
  • Zahăr pudră

 

Metodă de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți cu unt un vas ceramic sau o tavă de cuptor potrivită.

Amestecați într-un blender ouăle și zahărul până devin spumă. Adăugați laptele, amaretto, făina și sare și continuați să amestecați până ce se omogenizează.

Turnați amestecul în vasul de copt și distribuiți egal cireșele pe deasupra.

Introduceți tava în cuptor pentru circa 35 de minute. Pentru a verifica dacă este gata, introduceți o scobitoare în prăjitură. Dacă iese curată, atunci puteți scoate tava din cuptor.

Serviți cald sau la temperatura camerei, decorat cu zahăr pudră.