Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Clafoutis de cireșe
15 apr. 2020 13:47:00
Panna cotta cu sos caramel
13 apr. 2020 12:54:44
Cheesecake cu fructe de pădure
30 mar. 2020 15:21:24
Cheesecake cu fructe de pădure este un desert delicat și savuros, numai potrivit să completeze un prânz sau, de ce nu, să ”ridice moralul” într-o după-amiază leneșă de weekend.
Citeste mai mult...Muşchiuleţ împletit cu bacon şi arome felurite
13 mar. 2017 17:01:56
De această dată vreau să vă prezint un preparat relativ simplu, un muşchiuleţ de porc împletit, împănat cu bacon şi aromat diferit cu mirodenii care se combină într-un gust deosebit. Muşchiuleţul pregătit astfel va excela în frăgezime, iar papilelele noastre gustative vor fi pe deplin satisfăcute de plinătatea şi savoarea aromelor revărsate. Trebuie încercată neapărat această reţetă. Vă puteţi da frâu liber imaginaţiei, gusturilor şi preferinţelor voastre în materie de mirodenii, testând şi încercând variantele preferate şi...cu siguranţă nu veţi regreta.
Citeste mai mult...Prăjitură cu blat din bezea cu nucă și cremă de vanilie
1 mar. 2017 16:25:43
Prăjitura cu blat din bezea cu nucă și cremă de vanilie este fină, cu un gust și textură deosebite și o combinație tare plăcută simțurilor noastre gustative. Blatul crocant cu nucă prăjită tăiată grosier se potrivește de minune cu gustul delicat și aromat al cremei de vanilie. Biscuiții cu aromă pronunțată de unt, gustul ușor amărui al ciocolatei din glazură îi conferă savoarea și finețea unei prăjituri delicate, care vă poate bucura și încânta nu numai în zi de sărbătoare sau ocazie deosebită, dar și în fiecare zi alături de o ceașcă de cafea sau ceai aburindă...
Citeste mai mult...Plăcintă fragedă cu mere
26 iul. 2016 15:41:07
Ce poate fi mai minunat în zilele de toamnă târzie sau de iarnă geroasă, decât căldura cuptorului şi mirosul unei plăcinte cu mere şi aromă puternică de scorţişoară...Plăcinta de casă cu mere se numără printre preferinţele noastre dulci, indiferent de vârstă, pentru că ea ne aminteşte de copilărie sau...pentru că o adorăm pur şi simplu deoarece este savuroasă, cu aluat fraged care se topeşte în gură...Ce ne putem dori mai mult decât un desert tradiţional, rapid, delicios, sănătos şi aromat?
Citeste mai mult...Pască rapidă cu ciocolată
26 iul. 2016 14:43:10
În fiecare an de Sărbătoare Învierii Domnului pregătesc pasca tradiţională cu brânză dulce şi stafide. Recunosc, nu este un preparat specific zonei de sud în care am copilărit şi de aceea indiferent cât de grozavă îmi iese, am constatat că niciodată nu se consumă toată. Cum fata mea iubeşte prăjiturile cu foarte multă ciocolată, iar de la pască nu mănâncă decât partea cu brânza, m-am gândit la o pască „mai altfel”...
Citeste mai mult...MIMOZA MAMEI
25 iul. 2016 17:41:19
Prăjitura „Mimoza” o găsim în foarte multe variante, care mai de care mai ingenioase şi mai savuroase. În această reţetă, vă propun în varianta mamei mele, prăjitura „Mimoza” cu care am crescut şi am copilărit. Este o prăjitură bogată în texturi şi arome, din două foi fragede „negre”, cu cacao şi pandişpan pufos, lipite cu cremă untoasă cu nucă şi gem de caise. Este o prăjitură grozavă care poate fi pregătită atât în zile obişnuite cât şi pentru ocazii speciale. Eu ador „Mimoza” mamei pentru că este o prăjitură delicioasă, cu arome şi mult dor de copilărie...
Citeste mai mult...Islere
25 iul. 2016 17:25:27
Islerele (ischler) sunt niste biscuiti de provenienta habsburgica, originare din Bad Ischl, unde si-a stabilit imparatul Franz Iosif I, resedinta de vara .Prima data au fost se pare facute in 1849 si au devenit biscuitii preferati ai imparatului.In scurt timp reteta s-a raspandit in tot imperiul austro-ungar si asa a ajuns si la noi.Sunt de fapt doi biscuiti de nuca lipiti intre ei cu o crema si apoi glazurati cu ciocolata.Crema poate fi dulceata (de caise), ciocolata sau in cazul meu crema de nuci.Reteta mea, este din caietul cu retete al mamei mele.
Citeste mai mult...Foietaj cu miere de albine si creme ganache ciocolata si cafea cu Cognac
25 iul. 2016 16:45:03
In bucatarie ne putem folosi fantezia dupa bunul plac dar mai ales cu mult curaj.Putem testa daca ne place sa ne ‘’jucam’’ cu gusturile, pana cand obtinem rezultatul dorit.
De aceasta data am folosit reteta de foietaj cu miere de albine a bunicii mele pentru a crea o noua prajitura si rezultatele sunt excelente. In locul cremei clasice pe care cred ca o cunosteam cu totii, am umplut foile cu doua creme ganache care se potrivesc de minune.