Timp de preparare: 2 ore

Porții: 6

 

Ingrediente

  • 2 kg carne de pui
  • 50 g făină
  • 25 ml ulei de măsline
  • 25 g unt
  • 1 ceapă mare
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 ardei gras
  • 250 g ciuperci
  • 800 g roșii
  • 250 g suc de roșii
  • 150 g pastă de roșii
  • 300 ml vin roșu
  • 2,5 g cimbru uscat
  • 2,5 g rozmarin uscat
  • 2,5 g oregano uscat
  • 2,5 g busuioc uscat
  • 3 căței de usturoi
  • 2,5 g zahăr
  • Sare și piper

 

Metodă de preparare

Puteți folosi un pui întreg tranșat sau orice alte piese, pulpe sau piept. Acoperiți-le bine cu făină, apoi asezonați-le cu sare și piper. Încingeți untul și uleiul într-o tigaie încăpătoare, rezistentă la cuptor, și rumeniți ușor carnea pe toate părțile la foc mare. Când este gata, așezați carnea pe un platou.

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

În aceeași tigaie căliți ceapa tăiată julien, țelina tăiată rondele, ardeiul gras – cubulețe și ciupercile feliate timp de 5 minute. Adăugați roșiile, sucul și pasta de roșii, vinul, usturoiul zdrobit și zahărul și dați într-un clocot. Adăugați apoi și carnea de pui, acoperiți cu un capac termorezistent și introduceți în cuptor pentru 1,5 ore, până