Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Pui vânătoresc
Hobbychef
12 apr. 2020 12:48:21
Timp de preparare: 2 ore
Porții: 6
Ingrediente
- 2 kg carne de pui
- 50 g făină
- 25 ml ulei de măsline
- 25 g unt
- 1 ceapă mare
- 2 tulpini de țelină
- 1 ardei gras
- 250 g ciuperci
- 800 g roșii
- 250 g suc de roșii
- 150 g pastă de roșii
- 300 ml vin roșu
- 2,5 g cimbru uscat
- 2,5 g rozmarin uscat
- 2,5 g oregano uscat
- 2,5 g busuioc uscat
- 3 căței de usturoi
- 2,5 g zahăr
- Sare și piper
Metodă de preparare
Puteți folosi un pui întreg tranșat sau orice alte piese, pulpe sau piept. Acoperiți-le bine cu făină, apoi asezonați-le cu sare și piper. Încingeți untul și uleiul într-o tigaie încăpătoare, rezistentă la cuptor, și rumeniți ușor carnea pe toate părțile la foc mare. Când este gata, așezați carnea pe un platou.
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
În aceeași tigaie căliți ceapa tăiată julien, țelina tăiată rondele, ardeiul gras – cubulețe și ciupercile feliate timp de 5 minute. Adăugați roșiile, sucul și pasta de roșii, vinul, usturoiul zdrobit și zahărul și dați într-un clocot. Adăugați apoi și carnea de pui, acoperiți cu un capac termorezistent și introduceți în cuptor pentru 1,5 ore, până