Pentru Chilli con carne :

  • 600 grame carne tocata de vita
  • 1 bucata conserva de fasole rosie
  • 1 bucata conserva de rosii cubulete
  • 1 lingurita rasa chimion
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 lingurita rasa boia de ardei
  • 2 bucati ceapa medie
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri melasa de roscove
  • 0.5 legatura coriandru
  • sare
  • piper

Pentru salsa de rosii:

  • 0.5 bucata adrei iute rosu
  • 3 bucati rosii medii
  • 0.5 legatura coriandru
  • 1 bucata lime
  • 1 lingura ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper

Pentru guacamole:

  • 1 bucata avocado
  • 1 bucata rosie medie
  • 1 bucata ceapa rosie mica
  • 6 fire coriandru
  • 1 bucata lime
  • 0.5 bucata ardei iute rosu

Carnea tocata se prajeste in putin ulei pana toata grasimea se topeste toata grasimea si canea se rumeneste. Se scurge cu ajutorul unei site si se pune deoparte.

chilli con carne 1

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, si cozile de la coriandru.

In timp ce carnea se prajeste, intr-o tigaie tip grill se pun 3 ardei capia care se lasa pana capata urme innegrite.

chilli con carne 2

Nu este nevoie sa ii lasam pana se inmoaie de tot. Se scot, se indeparteaza cea mai mare parte din partile inegrite si se taie marunt.

Intr-o cratita mai voluminoasa, se caleste ceapa . Se adauga peste scortisoara, chimionul, boiaua, ardeii taiati marunt si se lasa sa se inmoaie. Dupa, se adauga carnea tocata rumenita, conserva de fasole si cea de rosii si apa, echivalentul unei conserve. Se adauga si usturoiul, coditele de la corianndru taiate marunt si melasa. Se verifica asezonarea.

Se lasa la foc mic cu capacul putin crapat sau se pune in cuptor la 180 grade .

Pentru salsa de rosii:

Se taie rosiile si coriandrul in bucati medii. Se pun intr-un bol si se adauga peste sucul de la lime, sare, piper si uleiul de masline.

Pentru guacamole:

Se toaca marunt ceapa, se taie rosiile in bucati mici. Se toaca coriandrul marunt.

Se scoate pulpa avocado-ului si se marunteste cu ajutorul unei furculite. Se adauga rosiile, ceapa, coriandrul si sucul de lime. Se asezoneaza cu sare si piper.