Timp de preparare: 20 minute

Porții: 6

 

Ingrediente

  • 700 g tofu (2 pachete)
  • 30 ml sos de soia
  • 40 g amidon de porumb
  • 1-2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline sau de susan
  • 15 g semințe de susan
  • 2 cepe verzi
  • Piper negru măcinat

 

Metodă de preparare

Scoateți bucățile de tofu din ambalaj și scurgeți zeama fără a presa, apoi tăiați-le cubulețe cu latura de 2 cm. Puneți cubulețele într-un bol mediu și stropiți-l cu sosul de soia. Amestecați ușor cu o lingură de lemn sau silicon pentru a se acoperi uniform.

Într-un vas separat puneți amidonul de porumb, usturoiul zdrobit și piper negru măcinat după gust. Omogenizați cu o furculiță, apoi adăugați tofu și amestecați pentru a se acoperi uniform.

Puneți o tigaie la foc mediu și turnați jumătate din uleiul de măsline (sau de susan). Când s-a încins suficient de tare, turnați jumătate din cantitatea de tofu în tigaie. Este important ca tofu să se așeze într-un singur strat pentru a se putea prăji uniform. Întoarceți cubulețe pe toate fețele până ce capătă o culoare aurie și devin ușor crocante. Repetați operația cu cantitatea de tofu rămasă.

La final, presărați deasupra semințe de susan și ceapa verde tăiată mărunt. Serviți imediat pentru ca tofu să își păstreze textura crocantă.