Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Aperitiv din macrou afumat cartofi oua de prepelita cu maioneza din lime si reductie din Cabernet
HobbyChef
21 feb. 2017 15:12:29
Ingrediente pentru aperitiv:
- 300 gr macrou afumat
- 4 cartofi de marime medie
- 20 oua prepelita
- 20 boabe masline negre nesarate
- 150 gr salata Rucola
Ingrediente pentru maioneza din lime:
- 1 galbenus de ou crud
- 1 galbenus de ou fiert
- Zeama de la 1 lime
- 1 lingurita coaja de lime
- 1 lingurita Ciboulette pentru decorare
- Ulei de floarea soarelui cat cuprinde, in functie de cantitatea de maioneza dorita
- Un varf de cutit de sare
Ingrediente pentru reductia de vin rosu:
- 100 ml vin Cabernet Sauvignon
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingurita de unt
- Un varf de cutit sare
- ¼ lingurita coaja de lime
Spalam cartofii si ii punem la fiert, la fel ca si ouale de prepelita si un ou din care vom prepara maioneza. Toate aceste ingrediente le vom fierbe in vase separate. Cand au fiert, le racim si apoi le curatam de coaja. Ouale de prepelita le vom lasa in apa rece cel putin 10 minute.
Taiem in doua oul fiert, scoatem galbenusul, il zdrobim cu ajutorul unei furculite si il amestecam cu un galbenus de ou crud. Adaugam coaja de lime si putin cate putin, adaugam ulei de floarea soarelui pana cand maioneza incepe sa sporeasca. Adaugam putina zeama de lamaie, potrivim de sare si continuam pana cand obtinem cantitatea de maioneza de care avem nevoie. Pana la final vom adauga toata cantitatea de zeama de lime.
Cartofii ii taiem in felii de circa 1-1,5 cm inaltime si feliile de macrou afumat la inaltime de 1 cm. Pentru aceste operatiuni avem nevoie de un cutit foarte bun, altfel nu vom reusi sa obtinem felii delicate.
Prepararea reductie este simpla, este o reductie usoara. Intr-o craticioara antiaderenta incalzim untul si zaharul si le caramelizam. Adaugam coaja de lime si foarte putina sare si apoi stingem cu vinul rosu. Fierbem la foc mic, pana cand obtinem o reductie cremoasa. O strecuram si o punem deoparte.
Pe fundul fiecarei farfurii vom face un pat din salata Rucola, pe mijlocul farfuriei vom aseza un bol micut cu maioneza presarata cu Ciboulette si de jur imprejur vom aseza ingredientele aperitivului.
Stropim cu reductie din vin si putin ulei extravirgin de masline. Potrivim de sare cartofii, in momentul in care servim aperitivul.
Si cu toate ca servim aperitivul cu reductie din Cabernet, asociem aceasta salata cu un Chardonnay la 10 grade si tineti seama: sticla de Chardonnay se deschide cand servim aperitivul, nu mai devreme.