Timp de preparare: 35 minute

Porții: 4

 

Ingrediente

  • 15 ml de ulei vegetal
  • 4 buc. piept de pui cu os (1 kg)
  • 15g unt
  • 1 ceapă
  • 350 g ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • 5 grame de făină
  • 100 ml vin alb (sau vermut sec)
  • 150 ml supă de pui
  • 150 g roșii tocate
  • 2,5 g cimbru
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare
  • Piper

 

Mode de preparare

Într-o tigaie încăpătoare, încingeți uleiul la foc mediu. Asezonați puiul cu sare și piper și rumeniți-l în tigaie pe toate părțile timp de aproximativ 7-8 minute. Scurgeți uleiul din tigaie, lăsând doar o cantitate mică.

Adăugați untul și reduceți focul spre minim. Căliți ceapa tocată aproximativ 5 minute, după care adăugați ciupercile tăiate, usturoiul zdrobit și sare. Căliți în continuare 5 minute.

Adăugați făina și amestecați timp de 30 de secunde, apoi adăugați vinul alb (sau vermutul) și dați în clocot. Adăugați supa de pui, roșiile tocate, cimbrul, pieptul de pui și încă puțină sare. Reduceți focul la minim și acoperiți. Lăsați să fiarbă ușor, circa 10-15 minute, până ce puiul este pătruns. La final, presărați pătrunjelul și piperul măcinat.