Timp de preparare: 1,5 ore

Porții: 6

Ingrediente

  • 10 ml ulei de măsline
  • 30 g unt
  • 3 felii de bacon
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 5 cartofi
  • 125 g parmezan
  • 4 ouă
  • Sare
  • Frunze de cimbru

 

Metodă de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți cu ulei o tavă circulară.

Încingeți untul într-o tigaie și căliți bacon-ul și ceapa tăiate cubulețe, apoi adăugați și usturoiul tocat și mai țineți pe foc 1-2 minute.

Curățați cartofii și tăiați-i rondele subțiri. Bateți ouăle, adăugând sare după gust. În tavă, puneți feliile de cartofi, compoziția de bacon cu ceapă și usturoi, adăugați parmezanul ras și turnați deasupra ouăle bătute. Amestecați cu grijă pentru ca ingredientele să fie distribuite uniform.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și introduceți în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, după care îndepărtați folia, presărați cimbrul pe deasupra și mai reintroduceți în cuptor pentru încă 20-30 de minute, până ce cartofii sunt suficient de moi.

La final, pentru un aspect plăcut, tortilla poate fi răsturnată cu grijă pe un platou și feliată în porții egale. Pentru servire, tortilla poate fi însoțită de o salată de frunze verzi (salată verde, rucola, spanac etc).