Timp de preparare: 30 minute

Porții: 3

Ingrediente

  • 1 ceapă medie
  • 1 ardei gras roșu
  • 3 căței de usturoi
  • 10 g de paprika afumat
  • 5 g chimion măcinat
  • 5 g chilli
  • 1 conservă (400 g) de roșii decojite
  • 3 ouă
  • 30 ml ulei de măsline
  • Sare și piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de coriandru

 

Mode de preparare

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adăugați în tigaie ceapa și ardeiul gras tocate mărunt și căliți-le câteva minute, până se înmoaie. Adăugați usturoiul mărunțit și condimentele și mai căliți încă 1-2 minute.

Turnați în tigaie conserva de roșii și mărunțiți-le bine cu o lingură de bucătărie. Asezonați cu sare și piper și lăsați să se gătească la foc mic încă 5 minute.

Când mâncarea a mai scăzut, faceți cu lingura trei adâncituri în care spargeți ouăle. Acoperiți tigaia și mai lăsați pe foc încă 7-8 minute sau până când ouăle sunt gata.

La final, presărați pătrunjelul și coriandrul tocate. Opțional, puteți adăuga pe deasupra și brânză feta mărunțită.