Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Shakshuka
Hobbychef
9 apr. 2020 09:59:23
Timp de preparare: 30 minute
Porții: 3
Ingrediente
- 1 ceapă medie
- 1 ardei gras roșu
- 3 căței de usturoi
- 10 g de paprika afumat
- 5 g chimion măcinat
- 5 g chilli
- 1 conservă (400 g) de roșii decojite
- 3 ouă
- 30 ml ulei de măsline
- Sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de coriandru
Mode de preparare
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adăugați în tigaie ceapa și ardeiul gras tocate mărunt și căliți-le câteva minute, până se înmoaie. Adăugați usturoiul mărunțit și condimentele și mai căliți încă 1-2 minute.
Turnați în tigaie conserva de roșii și mărunțiți-le bine cu o lingură de bucătărie. Asezonați cu sare și piper și lăsați să se gătească la foc mic încă 5 minute.
Când mâncarea a mai scăzut, faceți cu lingura trei adâncituri în care spargeți ouăle. Acoperiți tigaia și mai lăsați pe foc încă 7-8 minute sau până când ouăle sunt gata.
La final, presărați pătrunjelul și coriandrul tocate. Opțional, puteți adăuga pe deasupra și brânză feta mărunțită.