Timp de preparare: 50 minute

Porții: 6

 Ingrediente

  • 250 g paste tubulare scurte
  • 200 g brânză Cheddar
  • 60 g parmezan
  • 750 ml lapte
  • 90 g unt
  • 30 g făină
  • 30 g firimituri de pâine
  • Paprika dulce

 

Metodă de preparare

Fierbeți pastele în apă sărată mai puțin cu 2 minute decât timpul indicat pe pachet, apoi strecurați-le și lăsați-le deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, topiți jumătate din cantitatea de unt la foc mediu. Adăugați făină suficientă pentru a face un rântaș, apoi turnați treptat laptele rece pentru a nu se forma cocoloașe și amestecați continuu. Adăugați brânzeturile și continuați să gătiți până ce acestea se înmoaie. Când sosul capătă consistența dorită, adăugați pastele și amestecați pentru a le acoperi bine cu sosul de brânză.

Într-o altă tigaie topiți restul de unt și rumeniți firimiturile de pâine, după care le distribuiți uniform peste paste. Presărați pe deasupra paprika.

Introduceți în cuptorul preîncălzit și lăsați copt timp de 30 de minute.