Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Hummus proaspăt
Hobbychef
10 apr. 2020 18:59:01
Timp de preparare: 10 minute
Porții: 6
Ingrediente
- 250 g năut (1 conservă)
- 1 lămâie
- 60 g tahini
- 1 cățel de usturoi
- 30 ml ulei de măsline extra-virgin
- 1 vârf de cuțit de chimion măcinat
- Sare
- 40 ml apă
- Paprika dulce măcinat
- Sumac
Mod de preparare
Turnați tahini și zeama de lămâie în vasul unul mixer și procesați timp de 1-2 minute, până ce pasta devine foarte cremoasă. Adăugați cățelul de usturoi tăiat fin, chimionul și puțină sare și procesați 1-2 minute, până ce amestecul este omogen și cremos.
Deschideți conserva de năut, scurgeți bine de zeamă și clătiți. Adăugați mai întâi jumătate din cantitate în blender și procesați un minut, apoi adăugați și restul și continuați procesarea încă 1-2 minute până obțineți o pastă cremoasă. Pentru a dilua amestecul, adăugați treptat câte o lingură de apă până ce obțineți consistența dorită și toate ingredientele sunt complet mărunțite. Dacă este nevoie, mai adăugați sare.
Pentru servire, răsturnați hummus-ul într-un bol, stropiți-l cu puțin ulei de măsline și presărați pe deasupra paprika dulce și sumacul.