Timp de preparare: 2,5 ore

Porții: 6

 

Ingrediente

  • 75 g năut uscat
  • 40 g unt
  • 500 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de turmeric
  • ½ linguriță de ghimbir
  • 1 kg roșii pasate
  • 2 legături de pătrunjel
  • 50 g linte verde
  • 2 ouă
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 legături de coriandru

 

Mod de preparare

Puneți năutul uscat într-un bol, acoperiți cu apă și lăsați la înmuiat peste noapte.

Topiți untul într-o oală la foc potrivit. Adăugați carnea de miel tăiată în bucăți, ceapa – cuburi, țelina- rondele, scorțișoara, turmericul, ghimbirul, sare și piper. Căliți timp de 5 minute până ce carnea se rumenește. Adăugați roșiile pasate și mai lăsați 10 minute până ce sosul se îngroașă.

Clătiți și scurgeți bine năutul și adăugați-l împreună cu jumătate din cantitatea de pătrunjel și 1 litru de apă. După ce dă în clocot, reduceți flacăra la minim, acoperiți oala și lăsați să fiarbă încet încă 45 de minute, amestecând din când în când. Adăugați lintea și lăsați la foc mic încă 45 de minute.

Între timp, bateți împreună ouăle și sucul de lămâie. Adăugați-le la sfârșit împreună cu restul de pătrunjel și amestecați. Luați oala de pe foc și mai adăugați sare dacă este necesar.

Pentru servire, presărați coriandru deasupra supei turnată în boluri și adăugați un praf de scorțișoară. Puneți alături felii de lămâie și smochine uscate.