Aceasta supa este una dintre cele mai cunoscute din bucataria turceasca. Este foarte consistenta, si este indeosebi potrivita pentru zilele de iarna deoarece prin consisteta ei contribuie la intremarea organismului.

Timp total de preparare
Timp gatit

Ingrediente

Pentru 4 bucati

Pentru supa Ezogelin:

  • 1 buc ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 1 pahar mare linte rosie
  • 5 linguri orez alb
  • 5 linguri bulgur
  • 2 litri apa
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita menta
  • 2 linguri unt
 

Ciorba de linte Ezogelin Mod de preparare

  1. Se spala lintea, bulgurul si orezul.

  1. Se toaca marunt ceapa si usturoiul.
  2. Intr-o cratita se caleste ceapa, adaugandu-se usturoiul spre sfarsit, pentru a nu se arde. Se adauga apoi lintea, bulgurul si orezul si se lasa sa se caleasca pentru cateva minute. Se adauga apoi apa, asezonandu-se. Dupa aproximativ 25 de minute igredientele vor fi fierte.

In paralel, intr- mica tigaie, se topeste untul si i se adauga pasta de rosii, faina si mirodeniile. Atunci cand amestecul incepe sa miroasa a prajit, se adauga putina apa fierbinte, se mai lasa putin sa fiarba dupa care se opreste focul.

  1. Dupa, se adauga continutul tigaii in supa care este deja fiarta si se mai lasa pe foc cateva minute pentru a se forma gustul final, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  2. Se serveste cu felii de lamaie care se storc in supa in momentul in care se mananca.