Ingrediente

Pentru 4 Persoana(e)

Ingrediente pentru salata:

  • 300 gr creveti Vannamei
  • 8 felii grapefruit roz
  • 4 linguri maioneza cu citrice

Ingrediente pentru maioneza:

  • 1 galbenus de ou fiert
  • 1 galbenus de ou crud
  • Ulei de floarea soarelui in functie de cantitatea de maioneza pe care dorim sa o obtinem
  • Zeama de la ½ portocala
  • Zeama de la ½ lime
  • Coaja de la ½ portocala si ½ lime
  • Un varf de cutit sare

Mai intai vom prepara maioneza, dupa cum urmeaza: fierbem oul, il racim, il taiem in doua si zdrobim galbenusul cu ajutorul unei furculite.Amestecam cu galbenusul crud si adaugam putin cate putin, uleiul. Potrivim de sare, adaugam coaja de citrice si adaugam putina zeama de portocala si lime si continuam sa adaugam ulei. Continuam in felul acesta, pana cand obtinem cantitatea de maioneza pe care dorim sa o obtinem. Nu vom adauga dintr-o data toata cantitatea de zeama de portocale si lime, pentru ca se va taia maioneza. Este o maioneza foarte delicata si delicioasa pe care o putem folosi la salate din peste sau la preparate gourmet.

3. Salata de creveti cu maioneza de citrice pe pat de grapefruit roz si mix de alune si fructe confiate


Feliem grapefruit-urile in felii de circa 1,5-2 cm inaltime si le curatam cu grija de coaja si de pielita alba care este amara, apoi le asezam pe hartie de bucatarie.
Fierbem crevetii in apa sarata timp de circa 2 minute de cand a dat apa in clocot, le curatam de carapace si le feliem. Potrivim crevetii de sare si ii amestecam cu maioneza. Asezam pe fiecare felie de grapefruit cate o lingura abundanta de salata de creveti si asezam pe fiecare farfurie cate doua felii de grapefruit cu salata si decoram cu ciboulette.

4. Salata de creveti cu maioneza de citrice pe pat de grapefruit roz si mix de alune si fructe confiateIata un alt aperitiv cu care va veti uimi invitatii, unde mai punem faptul ca toata munca poate dura cel mult 35-40 de minute.

Save