Simpla de realizat dar cu un mare impact cromatic si echilibru pentru palat.
Am ales sa va scriu cateva parole despre grapefruit, care este cel mai mare fruct din familia citricelor. Are un gust caracteristic acrisor-amarui si este un fruct foarte pretios pentru sanatatea noastra pentru ca inafara bogatiei sale in vitamina A si C care intaresc mecanismul natural de aparare al organismului, ajuta la cicatrizarea tesuturilor si detine proprietati tonico-digestive.

Coaja si pulpa fructului sunt bogate in pectine, fibre si flavonoide iar sucul amar, are o actiune digestiva. Fibrele si pectinele isi asuma rolul de stimulatori incetinind asimilarea alimentelor.
De origine din Polinezia si Malaezia, grapefruit-ul este cultivat astazi pe o scara larga de regiuni temperate si calde ale lumii, America de Nord si Israel ramanand cei mai mari producatori.

In gastronomie se preteaza foarte bine in asocieri cu alte alimente, in mod special cu peste, fructe de mare si legume in prepararea unor salate si aperitive delicioase.
Reteta pe care v-o propun astazi este simpla de realizat, intr-un timp scurt si sunt sigura ca va va fi utila drept inspiratie pentru noi si delicioase creatii culinare!

Citeste mai mult...