Ingrediente

Pentru 5 portii

Pentru sos

  • 500 g carne tocata de vita
  • 100 g pancetta sau bacon neafumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tulpina telina Apio
  • 500 ml suc de rosii
  • 500 ml supa de pui, vita sau apa
  • 100 ml vin rosu
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri de ulei
  • sare,piper dupa gust

Pentru servit

  • 500 g paste fainoase
  • parmezan ras
  • patrunjel verde tocat

1.Se curata si se spala legumele, se toaca ceapa si tulpina de telina, morcovul se da pe razatoare.

2.Se incing 2 linguri de ulei intr-o cratita incapatoare, se caleste ceapa tocata, morcovul si telina.

3.Se adauga baconul bucatele si se rumeneste impreuna cu legumele, apoi se adauga carnea tocata si se rumeneste si ea.

4.Se stinge totul cu vinul si se lasa cateva minute se se evapore alcoolul, apoi se adauga sucul de rosii , supa si o lingurita de sare si se lasa totul sa fiarba la foc foarte mic, timp de 3 ore, amestecand din cand in cand.Cu cateva minute inainte de expirarea timpului, adaugati laptele si amestecati.

paste bolognese 2

paste bolognese 3

5.Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj

6.Se servesc pastele cu sosul de carne, presarate cu parmezan ras si patrunjel verde tocat

paste bolognese 4

Pofta buna !

Save

Save