Timp de preparare: 30 minute

Porții: 2

 

Ingrediente

  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 2 legături de pătrunjel
  • 50 g pâine albă fărâmițată
  • 2 ardei grași
  • 10 g parmezan
  • 60 ml apă
  • Sare și piper

 

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Într-o tigaie încăpătoare, încingeți uleiul de măsline la foc puternic. Sotați ceapa tăiată mărunt și usturoiul zdrobit 4-5 minute. Luați de pe foc și adăugați roșia zdrobită, usturoiul tocat, pâine fărâmițată, sare și piper, după gust. Amestecați pentru ca ingredientele să fie distribuite uniform.

Tăiați ardeii pe lung, așa încât să obțineți 4 jumătăți, și curățați semințele. Umpleți fiecare jumătate cu amestecul rezultat și așezați-le într-o casoletă rezistentă la cuptor. Presărați deasupra parmezanul, apoi turnați apa pe fundul vasului.

Coaceți timp de 20-30 de minute, până ce ardeii se înmoaie.