Ingrediente

  • 45 g unt
  • 30 g făină
  • 500 ml lapte degresat
  • 250 g brânză Cheddar
  • 6 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • Sare
  • Piper 

Metodă de preparare

Încălziți cuptorul la 180°C. Într-o tigaie mare, topiți untul la foc mic. Adăugați făina, sarea și piperul și amestecați până compoziția devine fină și omogenă. Adăugați treptat lapte și dați în clocot. Mai lăsați tigaia pe foc încă 2 minute amestecând continuu până ce compoziția se îngroașă. Dați la o parte de pe foc și adăugați brânza, amestecând pentru a se topi. Adăugați ceapa tocată și cartofii tăiați rondele și acoperiți cu amestecul din tigaie.

Transferați compoziția într-o tavă sau caserolă unsă în prealabil. Acoperiți și introduceți în cuptor timp de 1 oră. După s-a scurs timpul, luați capacul și mai lăsați încă 30-40 de minute. Dacă doriți, puteți măcina piper proaspăt pe deasupra.