Timp de preparare: 30 minute

Porții: 4

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui
  • 60 g unt
  • 20 ml ulei de măsline
  • 2 mere
  • 2 cepe roșii
  • 1 ceapă albă
  • 1 ardei gras
  • 50 ml oțet de mere
  • 60 ml vin fortificat alb (sherry)
  • 20 g făină albă
  • Sare
  • Piper măcinat
  • ½ legătură de salvie

 

Mod de preparare

Clătiți ficățeii cu apă rece și uscați-i cu un prosop de hârtie absorbantă. Spălați merele, îndepărtați semințele, tăiați-le cubulețe de 1 cm, la fel și ardeiul gras. Curățați cepele și tăiați-le julien.

Într-o tigaie încăpătoare, cu pereți înalți, încingeți jumătate din cantitatea de unt și căliți la foc mediu-mare merele, ardeiul și ceapa, timp de 3-4 minute. Stingeți cu oțetul de mere, după care transferați într-un bol.

Adăugați untul rămas și uleiul de măsline în tigaie. Acoperiți ficățeii cu făină, după care prăjiți-i în tigaie la foc mediu timp de 2-3 minute. Adăugați ceapa, merele, ardeiul și vinul alb. Asezonați cu sare și piper și amestecați cu grijă, la foc mic, încă 1-2 minute.

Serviți cu frunze de salvie și piure de cartofi.