Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Ficăței de pui cu mere, ardei gras și ceapă
Hobbychef
23 apr. 2020 10:13:11
Timp de preparare: 30 minute
Porții: 4
Ingrediente
- 500 g ficăței de pui
- 60 g unt
- 20 ml ulei de măsline
- 2 mere
- 2 cepe roșii
- 1 ceapă albă
- 1 ardei gras
- 50 ml oțet de mere
- 60 ml vin fortificat alb (sherry)
- 20 g făină albă
- Sare
- Piper măcinat
- ½ legătură de salvie
Mod de preparare
Clătiți ficățeii cu apă rece și uscați-i cu un prosop de hârtie absorbantă. Spălați merele, îndepărtați semințele, tăiați-le cubulețe de 1 cm, la fel și ardeiul gras. Curățați cepele și tăiați-le julien.
Într-o tigaie încăpătoare, cu pereți înalți, încingeți jumătate din cantitatea de unt și căliți la foc mediu-mare merele, ardeiul și ceapa, timp de 3-4 minute. Stingeți cu oțetul de mere, după care transferați într-un bol.
Adăugați untul rămas și uleiul de măsline în tigaie. Acoperiți ficățeii cu făină, după care prăjiți-i în tigaie la foc mediu timp de 2-3 minute. Adăugați ceapa, merele, ardeiul și vinul alb. Asezonați cu sare și piper și amestecați cu grijă, la foc mic, încă 1-2 minute.
Serviți cu frunze de salvie și piure de cartofi.