Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 Lei

Categorii

Sorturi

Uniforma de bucatar, intreaga cu sort bucatarie

Intrebuintarile date de gospodine sortului in viata de zi cu zi, din trecut si viitor, nu difera cu mult de cele pe care le atribuie profesionistii din mediul HoReCa. Si in mediul acesta de lucru, sortul de bucatarie se poarta din motive practice si de protectie. Purtarea unui sort de bucatarie poate preveni patarea echipamentului de lucru (tunica si pantaloni). in acelasi timp il si intregeste.

Alegerea modelului de sort de bucatarie depinde insa de nevoile purtatorului. Cu siguranta ai nevoie de un sort daca lucrezi in industria alimentara. Poti opta pentru unul impermeabil care sa-ti protejeze uniforma de stropi de sos, ulei sau apa. De aceea, un sort de bumbac este foarte potrivit, pentru ca va rezista petelor.

Sigur, poti transforma sortul intr-un accesoriu prin alegerea unei culori alta decat alb, brodarea lui cu insemnele restaurantului sau numele celui care il poarta sau aplicarea buzunarelor.

Pentru ca ai la dispozitie mai multe feluri de texturi, materiale, culori si modele, ai o multime de variante si te poti orienta foarte usor catre ce ai nevoie.

De asemenea, e de preferat sa alegi sorturi personalizate simple, pentru ca apoi sa le poti imprima sau tese cu logo-ul afacerii tale, iar acestea pot deveni un instrument de marketing si in acelasi timp un cadou de business - fie ca vrei sa personalizezi sort bucatarie barbati, femei sau unisex.

 

Despre sortul de bucatarie

Acest articol ca parte din uniforma de bucatarie a fost introdus in 1820 de artistul francez Marie-Antoine Careme, iar ilustratia acestuia infatiseaza doi bucatari purtand uniforme le arata toata vestimentatia alba. Aceasta incepe sa castige popularitate in 1878, inspirand in continuare si in prezent curatenie si perfectiune prin albul impecabil. 

Care este specificul sortului fata de alte componente ale echipamentului de lucru? Aceasta piesa de rezistenta a uniformei poarta in jurul taliei, de regula cu un snur lang care sa-i permita ajustarea. In functie de fiecare modele, unele sorturi bucatarie profesionale acopera uniforma doar de la talie in jos, altele acopera si bustul si se leaga de dupa gat. Altele au chiar o legatura asimetrica.

 

Alte modele de sorturi bucatarie

Exista modele de sorturi care sunt si din alt material in afara de bumbac. In functie de nevoi, poti alege unele de unica folosinta ori chiar din zale daca lucrezi mult cu instrumente ascutite si ai nevoie de extraprotectie (daca esti macelar).

Nu numai bucatarii poarta sorturi insa. Ospatarii sunt alta categorie de lucratori in HoReCa ce au nevoie sa-si protejeze uniformele. Acestea au, bineinteles, si rol practic prin adaugarea buzunarelor. In plus, includerea unui sort poate imbunatati imaginea afacerii in fata clientilor.

De asemenea, somellierii poarta si ei un sort special. La fel si barmanii, pentru care este important ca sortul sa aiba buzunar mare, iar ca material poate fi realizat si dintr-o combinatie de bumbac si poliester.

Bineinteles ca in propria bucatarie sau la mica ta afacere, poti sa alegi sorturile colorate, cu diferite texturi, modele tesute sau imprimeuri, care sa ti se asorteze decorului, culorilor de brand si personalitatii.