Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Friptură de miel cu castane
Hobbychef
8 apr. 2020 11:35:09
Ingrediente
- 1 pulpă de miel (1,5-2 kg)
- 0,5 kg de castane
- 2 morcovi
- 2 tulpini de țelină
- 1 ceapă mare
- 50 g unt
- 2-3 căței de usturoi
- 2 crenguțe de rozmarin
- 1 cană de vin Marsala (sau vin roșu demidulce)
- 20 ml rom
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- 15 g zahăr (1 lingură)
- Sare și piper
Metodă de preparare
Spălați pulpa de miel și uscați-o cu un prosop de hârtie. Așezați carnea într-o tavă, ungeți-o uniform cu ulei de măsline și unt și asezonați-o cu sare, piper, rozmarin și usturoi.
Curățați morcovii, tăiați-i rondele și așezați-i în jurul pulpei. Adăugați apoi felii de ceapă și de țelină.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și lăsați-o timp de 70-80 de minute. Întoarceți și stropiți pulpa cu lichidul din tavă de câteva ori pentru a nu o lăsa să se usuce. După o oră strecurați sosul rezultat și stropiți friptura cu vinul amestecat cu rom.
Separat, așezați castanele într-o tavă încăpătoare. Pentru a nu exploda în timpul coacerii, coaja castanelor trebuie crestată așa încât să poată ieși aburul. Introduceți tava în cuptor la 180°C timp de 40 de minute.
Pentru servire tăiați pulpa de miel în felii și turnați deasupra sosul strecurat. Așezați în farfurie alături de castane.
Foto: Igor Lukin from Pixabay