Ingrediente

  • 1 pulpă de miel (1,5-2 kg)
  • 0,5 kg de castane
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 ceapă mare
  • 50 g unt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 1 cană de vin Marsala (sau vin roșu demidulce)
  • 20 ml rom
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 15 g zahăr (1 lingură)
  • Sare și piper

 

Metodă de preparare

Spălați pulpa de miel și uscați-o cu un prosop de hârtie. Așezați carnea într-o tavă, ungeți-o uniform cu ulei de măsline și unt și asezonați-o cu sare, piper, rozmarin și usturoi.

Curățați morcovii, tăiați-i rondele și așezați-i în jurul pulpei. Adăugați apoi felii de ceapă și de țelină.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și lăsați-o timp de 70-80 de minute. Întoarceți și stropiți pulpa cu lichidul din tavă de câteva ori pentru a nu o lăsa să se usuce. După o oră strecurați sosul rezultat și stropiți friptura cu vinul amestecat cu rom.

Separat, așezați castanele într-o tavă încăpătoare. Pentru a nu exploda în timpul coacerii, coaja castanelor trebuie crestată așa încât să poată ieși aburul. Introduceți tava în cuptor la 180°C timp de 40 de minute.

Pentru servire tăiați pulpa de miel în felii și turnați deasupra sosul strecurat. Așezați în farfurie alături de castane.

 

Foto: Igor Lukin from Pixabay