Ingrediente

  • 250 g de făină cu agenți de creștere
  • 1 ou
  • 1,5 căni de lapte bătut
  • 40 g unt
  • 200 g mix de fructe congelate
  • 250 ml de sirop de arțar
  • 1 păstaie de vanilie
  • Mix de fructe proaspete, pentru servire

 

Metoda de preparare

Turnați făina într-un castron suficient de mare și faceți o adâncitură în centru. Adăugați oul și laptele bătut și amestecați până ce se omogenizează. Lăsați amestecul să se odihnească pentru 30 de minute.

Topiți jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie non-aderentă la foc mediu. Luați cu un polinic aproximativ 60 de g (1/4 cană) de aluat și turnați în tigaie, apoi adăugați câteva fructe congelate. Lăsați aproximativ 1 minut sau până când apar bule de gaz la suprafață. Întoarceți clătita și mai lăsați-o pentru încă un minut sau până observați că s-a rumenit suficient. Când e gata, așezați clătita pe farfurie și acoperiți-o cu folie de aluminiu sau un prosop de bucătărie curat. Repetați operația pentru fiecare clătită, asigurându-vă ca ungeți tigaia cu unt după fiecare coacere.

Turnați siropul de arțar într-un ibric. Răzuiți semințele din interiorul păstăii de vanilie în siropul de arțar și adăugați apoi și păstaia. Încălziți la foc mic amestecând continuu timp de 2 minute.

Pentru servire, așezați clătitele pe farfurii și presărați fructe proaspete pe deasupra, apoi adăugați sirop de arțar după gust.

Foto: Toa Heftiba