Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
CLĂTITE AMERICANE CU FRUCTE DE PĂDURE
Hobbychef
3 apr. 2020 15:31:18
Ingrediente
- 250 g de făină cu agenți de creștere
- 1 ou
- 1,5 căni de lapte bătut
- 40 g unt
- 200 g mix de fructe congelate
- 250 ml de sirop de arțar
- 1 păstaie de vanilie
- Mix de fructe proaspete, pentru servire
Metoda de preparare
Turnați făina într-un castron suficient de mare și faceți o adâncitură în centru. Adăugați oul și laptele bătut și amestecați până ce se omogenizează. Lăsați amestecul să se odihnească pentru 30 de minute.
Topiți jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie non-aderentă la foc mediu. Luați cu un polinic aproximativ 60 de g (1/4 cană) de aluat și turnați în tigaie, apoi adăugați câteva fructe congelate. Lăsați aproximativ 1 minut sau până când apar bule de gaz la suprafață. Întoarceți clătita și mai lăsați-o pentru încă un minut sau până observați că s-a rumenit suficient. Când e gata, așezați clătita pe farfurie și acoperiți-o cu folie de aluminiu sau un prosop de bucătărie curat. Repetați operația pentru fiecare clătită, asigurându-vă ca ungeți tigaia cu unt după fiecare coacere.
Turnați siropul de arțar într-un ibric. Răzuiți semințele din interiorul păstăii de vanilie în siropul de arțar și adăugați apoi și păstaia. Încălziți la foc mic amestecând continuu timp de 2 minute.
Pentru servire, așezați clătitele pe farfurii și presărați fructe proaspete pe deasupra, apoi adăugați sirop de arțar după gust.
Foto: Toa Heftiba