Tehnologie

1.    -pulpa de porc se taie felii foarte subtiri 0.5 cm, apoi aceste felii se taie in patrate (finalul trebuie sa arate ca niste “ timbre” mai groase de circa 5/5/0.5 cm). Cand e gata se tavaleste in 2 lingurite de amidon si se pune in castron.
2.    -castravetele se taie pe din doua pe lungime, iar apoi felii de grosime 1 cm (daca e foarte subtire se taie direct rondele de 1 cm). Se pune in castron
3.    -se aduc langa masina de gatit toate condimentele , carnea si castravetii
4.    -se pune uleiul de floarea soarelui in wok; se porneste masina de gatit-foc mediu;
5.    -odata incins uleiul se adauga carnea, care se lasa pana se rumeneste usor.
6.    -se adauga castravetii si se amesteca. Se lasa 2 minute
7.    -intre timp se dizolva lingurita de amidon ramasa in 2 lingurite de apa rece
8.    -se adauga in wok amidonul dizolvat si restul condimentelor. Se omogenizeaza, se lasa 30 secunde, dupa care se scoate preparatul in platoul de servit
Se serveste cu orez la abur

Timp gatit

Ingrediente

Pentru 4 bucati

Nesesar materii prime:

  • 200 gr pulpa de porc
  • 250 gr castravete verde lung
  • 1 varf de lingurita glutamat monosodic
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 varf de lingurita condiment five spices
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui

Necesar Ustensile

  • Cutitul bucatarului
  • Tocator
  • Lingura
  • Lingurita
  • Wok
  • Castroane-2 buc
  • Paleta de amestecat in wok
  • Farfurie/platou pentru servit
 

Porc cu castraveti-reteta chinezeasca Mod de preparare