Ingrediente

  • 12 morcovi mari
  • 20 g sare
  • 80 ml suc de lămâie
  • 50 ml ulei de măsline
  •  5 g paprika dulce
  • 5 g chimen
  • 2,5 g sumac
  • 1 legătură de pătrunjel (sau coriandru) proaspăt

Mod de preparare

Tăiați morcovii în bucăți egale, cu latura de aproximativ 1 cm. Puneți morcovii într-o oală medie, acoperiți cu apă și sărați. Dați în clocot, după care reduceți flacăra și lăsați sa fiarbă timp de 40-45 de minute sau până când morcovii sunt pătrunși, dar încă fermi.

Scurgeți apa și transferați morcovii într-un bol mare și adăugați imediat sucul de lămâie, uleiul de măsline, paprika, chimionul și sumacul și amestecați bine. Adăugați pătrunjelul tocat, amestecați din nou și pătrați în frigider până când se servește (este recomandat ca salata să fie servită a doua zi).