Timp total de preparare
Timp gatit

Ingrediente

Pentru 1 Batch(es)

Pentru clatite:

  • 4 buc oua
  • 2 cani (250ml) apa minerala sau lapte
  • 2 cani (250 gr) faina (sau cat cuprinde)
  • 2 ulei de floarea soarelui

Pentru crema:

  • 130 grame zahar
  • 100 grame mascarpone
  • 2 buc oua
  • 1 lingura amidon de porumb
 

Clatite cu crema mascarpone Mod de preparare

  1. Pentru a face clatitele:
  2. Se amesteca ingredientele pentru clatite cu un tel, pana se ajunge la textura laptelui batut.
  3. Bineinteles, se poate folosi si un mixer sau robot de bucatarie.
  4. Aluatul de clatite obtinut se lasa aproximativ 30 de minute sa se odihneasca.

  1. Se pune putin ulei (aprox. ¼ pahar) in aluatul de clatite, amestecandu-se energic pentru dispersarea acestuia.
  2. Se prajesc clatitele una cate una intr-o tigaie antiaderenta, cu o cantitate mica de ulei . De la prima clatita va puteti da seama daca mai este nevoie de ulei in tigaie, sau cantitatea pe care ati pus-o in aluat este suficienta.

  1. Pentru crema:
  2. Se incalzeste laptele pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se stinge focul si se pune deoparte sa se raceasca putin.
  3. Separat, se amesteca si se bat putin zaharul, amidonul si ouale.
  4. Se pune o parte din lapte peste amestecul de oua cu zahar si amidon, se amesteca, dupa care se pune putin lapte din nou. Se tempereaza astfel tot laptele pentru a nu coagula ouale. Se pune amestecul rezultat din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa crema.

 

In momentul in care crema s-a ingrosat putin, se stinge focul si se adauga mascarpone amestecand energic.
 
Montare:
Se umplu clatitele cu o cantitate mica de crema, se pune, imprastiind usor cu ajutorul unei linguri dulceata de visine sau alta dulceata , dupa preferinte.

Note aditionale reteta

Daca doriti sa fie clatitele mai dietetice, puteti reduce uleiul la minim, si, bineinteles, daca tigaia este de calitate, il puteti omite de tot.