Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Clatite cu crema mascarpone
Hobby Chef
25 iul. 2016 15:43:07
Ingrediente
Pentru 1 Batch(es)
Pentru clatite:
- 4 buc oua
- 2 cani (250ml) apa minerala sau lapte
- 2 cani (250 gr) faina (sau cat cuprinde)
- 2 ulei de floarea soarelui
Pentru crema:
- 130 grame zahar
- 100 grame mascarpone
- 2 buc oua
- 1 lingura amidon de porumb
Clatite cu crema mascarpone Mod de preparare
-
Pentru a face clatitele:
-
Se amesteca ingredientele pentru clatite cu un tel, pana se ajunge la textura laptelui batut.
-
Bineinteles, se poate folosi si un mixer sau robot de bucatarie.
-
Aluatul de clatite obtinut se lasa aproximativ 30 de minute sa se odihneasca.
-
Se pune putin ulei (aprox. ¼ pahar) in aluatul de clatite, amestecandu-se energic pentru dispersarea acestuia.
-
Se prajesc clatitele una cate una intr-o tigaie antiaderenta, cu o cantitate mica de ulei . De la prima clatita va puteti da seama daca mai este nevoie de ulei in tigaie, sau cantitatea pe care ati pus-o in aluat este suficienta.
-
Pentru crema:
-
Se incalzeste laptele pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se stinge focul si se pune deoparte sa se raceasca putin.
-
Separat, se amesteca si se bat putin zaharul, amidonul si ouale.
-
Se pune o parte din lapte peste amestecul de oua cu zahar si amidon, se amesteca, dupa care se pune putin lapte din nou. Se tempereaza astfel tot laptele pentru a nu coagula ouale. Se pune amestecul rezultat din nou pe foc si se amesteca pana se ingroasa crema.
In momentul in care crema s-a ingrosat putin, se stinge focul si se adauga mascarpone amestecand energic.
Montare:
Se umplu clatitele cu o cantitate mica de crema, se pune, imprastiind usor cu ajutorul unei linguri dulceata de visine sau alta dulceata , dupa preferinte.
Note aditionale reteta
Daca doriti sa fie clatitele mai dietetice, puteti reduce uleiul la minim, si, bineinteles, daca tigaia este de calitate, il puteti omite de tot.