Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi
Biscuiți englezești – English Scones
Hobbychef
24 apr. 2020 15:28:06
Timp de preparare: 1 oră
Porții: 6
Ingrediente
- 400 g făină cu agent de creștere
- 50 g unt
- 2 g praf de copt
- 2 g sare
- 25 g zahăr
- 2 ouă mari
- 100 ml lapte
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Ungeți cu unt și presărați cu făină o tavă de copt. Turați făina într-un bol încăpător, apoi adăugați untul, praful de copt, sarea și zahărul și amestecați până ce untul capătă forma unor firimituri.
Faceți o adâncitură în mijlocul făinii în care turnați ouăle bătute, apoi adăugați lapte și amestecați pentru a obține un aluat moale, puțin lipicios și ușor de întins. Păstrați puțin ou și lapte pentru a unge biscuiții înainte de coacere.
Așezați coca pe un fund de lemn pe care ați presărat făină în prealabil și întindeți-o cu ajutorul unui sucitor până ajunge la o grosime de aproximativ 2 cm. Cu ajutorul unei forme de tăiat sau a unui pahar întors cu gura în joc decupați forme rotunde cu diametrul de 7-8 cm. Așezați formele pe o tavă acoperită cu o hârtie de copt și ungeți-le pe deasupra cu restul de ouă bătute și amestecate cu lapte.
Introduceți tava în partea de sus a cuptorului și coaceți timp de 15 minute sau până ce biscuiții capătă o culoare aurie și cresc suficient. Când sunt gata, răciți biscuiții pe un platou, tăiați-i pe jumătate și serviți-i cu fructe de pădure, dulceață și frișcă, alături de o cană de ceai, bineînțeles.