Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 Lei

Categorii

Inapoi la categoria: Vidare

Aparat de gatit sub vid, capacitate de incalzire pana la 50 litri

Mai multe poze

Aparat de gatit sub vid, capacitate de incalzire pana la 50 litri

Disponibilitate: In stoc

FURNIZOR:

COD PRODUS: BSV-VACOOK15

7.561,86 Lei
*Pretul include TVA si Taxa Verde in valoare de 4.5 lei.

Detalii

Aparat de gatit sub vid, model Vacook15, capacitate de incalzire pana la 50litri apa -la temperatura de 95°C, temperatura de lucru 0.1°C-95°C, 10 programe de gatit, control precizie temperature +/- 0.1°C, alarma nivel minim apa, dimensiuni 150x240x380hmm, alimentare 220V, putere 2.1kW, greutate 4kg -poate fi folosit cu sonda temperatura produs ce se achizitioneaza separat BSV-COREPROBE/VACOOK15-STATICCOOK

Mai multe informatii

Intrebari frecvente
Datorita eliminarii aerului si absentei totale a oxigenului in punga, dezvoltarea bacteriilor este limitata foarte mult, daca nu chiar impiedicata prin vidare. De aceea, termenul de valabilitate al alimentelor vidate poate fi prelungit pana la de doua sau chiar de trei ori mai mult decat ambalarea standard. Aceasta regula generala este valabila numai daca se videaza alimente proaspete si nu dupa ce alimentele au fost contaminate in mediu exterior.
Este posibila gatirea oricarui tip de mancare, desi carnea (de pui, vita, vitel, porc…) si pestele (somon, ton, halibut…) isi sporesc proprietatile nutritive si aroma prin aceasta tehnica inovatoare de preparare la temperatura scazuta. Legumele, fructele si chiar si ouale pot fi preparate sub vid cu rezultate excelente. Sosurile – atat pentru carnuri sarate cat si dulci – se prepara delicios sub vid, pentru ca devin foarte cremoase si ingredientele lor se amesteca in punga.
Se poate conserva orice tip de aliment, cu exceptia celor care tind sa fermenteze in absenta oxigenului (cum sunt cartofi, avocado, etc.) cu conditia sa nu fie mai calde de 25°C, pentru ca, in caz contrar, aburul ar putea slabi sigiliul si ar putea patrunde in pompa. Asigurati-va intotdeauna ca partea de sigiliu a pungii este perfect uscata inainte de a efectua ciclul de vidare.
Conservarea sub vid, atat in frigider cat si in congelator, prelungeste ciclul de viata al produsului in comparatie cu conservarea naturala. Acest timp se mareste in functie de tipul de produs, de starea acestuia (proaspat, preparat, etc.) si de calitatea acestuia.
Sigur ca da. Pastrarea sub vid in congelator evita crearea ghetii in punga si pierderea substantelor nutritive ale produsului in momentul dezghetarii.
Numai pentru aparatele cu camera se recomanda operatiunea de incalzire si curatare (butonul “gastro/pompa”, a se vedea manualul) pentru a incalzi si curata pompa daca aparatul nu a fost utilizat de cateva luni.
Masinile trebuie curatate cu o carpa moale inmuiata in apa si cu detergent neutru. Evitati sa utilizati produse care pot zgaria sau deteriora suprafata aparatului. Nu folositi apa direct pe aparat pentru ca exista riscul sa patrunda in interiorul acestuia, cauzand defectiuni.
Printre cele mai potrivite moduri de a prepara alimentele sub vid se numara baia de aburi si cuptorul cu abur la temperatura scazuta (maxim 115°C).
Nu recomandam conservarea sub vid a alimentelor fierbinti pentru ca aburul creat incalzeste punga sau folia care acopera tava (punga si tava nu sunt intotdeauna potrivite pentru incalzire). Mai mult decat atat, acest abur degaja umiditate, compromitand calitatea sigiliului.
Eliminarea aerului din punga inseamna eliminarea oxigenului. Aceasta innegreste carnea; dupa scurt timp, carnea se coloreaza in maro inchis dar starea si gustul acesteia raman la fel. Pentru a redobandi culoarea initiala, este suficient sa desfaceti punga si sa pastrati carnea in spatiu deschis circa 10 minute.
Da, toate alimentele care fermenteaza fara oxigen, precum cartofi, avocado, etc.
Pungile normale de vidare nu sunt potrivite pentru temperaturi ridicate. Pentru orice necesitate de gatire si incalzire, puteti utiliza pungile speciale de gatire sub vid Besser Vacuum, care pot atinge 115°C si sunt potrivite pentru gatire in cuptorul cu microunde, in abur si in baie de abur. Este foarte important sa va asigurati ca pungile utilizate pot fi incalzite si ca respectati limitele de temperatura recomandate; in caz contrar, exista riscul ca unele substante din punga sa migreze in alimente.
Se poate conserva orice tip de aliment, cu exceptia celor care tind sa fermenteze in absenta oxigenului (cum sunt cartofi, avocado, etc.) cu conditia sa nu fie mai calde de 25°C, pentru ca, in caz contrar, aburul ar putea slabi sigiliul si ar putea patrunde in pompa. Asigurati-va intotdeauna ca partea de sigiliu a pungii este perfect uscata inainte de a efectua ciclul de vidare.
Besser Vacuum nu recomanda refolosirea pungilor pentru ca in punga pot exista resturi de mancare sau umiditate. Acest aspect este negativ atat din punct de vedere igienic cat si al calitatii vidului. Daca punga este perfect curata si fara reziduuri, poate fi refolosita.
Puteti ambala lichide in pungi cu un aparat cu camera de vidare. Aparatele cu vidare exterioara nu permit ambalarea lichidelor: le puteti pastra in recipientele practice de vidare Besser Vacuum.
Durata depinde de tipul de aparat, de dimensiunea pungii si de volumul continutului. De regula, aparatele cu camera de vidare necesita intre 20 si 40 de secunde, dar acest timp se schimba in functie de puterea pompei si de dimensiune: cu cat pompa este mai mare, cu atat mai rapida va fi vidarea. Pentru aparatele exterioare, ciclul de vidare nu depaseste, de regula, 60 de secunde; chiar si in acest caz, timpul depinde de puterea pompei de vid a aparatului.
Ambele pungi sunt facute din acelasi material (PA/PE) dar difera grosimea. Punga neteda este disponibila in gramaje diferite (70, 90 si 140 my), in timp ce punga gofrata este disponibila la 90 my. Principala diferenta se refera la tipul de utilizare: punga neteda este potrivita pentru aparatele cu camera de vidare, in timp ce punga gofrata trebuie utilizata cu aparate de vidare exterioara. In aparatul cu camera, daca doriti o vidare exterioara (punga este asezata in afara camerei) este recomandat sa utilizati o punga gofrata pentru ca gofrajul special permite eliminarea aerului din punga. Pentru a obtine un vid optim este necesara aplicarea acestor recomandari.
Pungile normale nu sunt eficiente pentru eliminarea aerului din punga, pentru ca nu prezinta o “bariera” care sa le permita sa retina vidul in punga: aceasta poate cauza alterarea rapida a alimentelor. Pungile Besser Vacuum sunt facute dintr-o folie speciala PA/PE potrivita pentru conservarea alimentelor sub vid si sunt disponibile in versiunea neteda sau gofrata si in marimi diferite.
Besser Vacuum a dedicat multi ani cercetarii, dezvoltarii si proiectarii pentru a crea aparate fiabile si foarte performante. Facute in Italia, din materiale de calitate superioara si cu un design practic si original. Gama vasta permite gasirea aparatului potrivit pentru fiecare necesitate profesionala.