Ingrediente

Pentru 1 Batch(es)

Pentru kisir:

  • 2 pahare (medii) ince (koftelik) bulgur
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • apa clocotita
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 5 linguri sos de rodii
  • ulei de masline extravirgin

Tipul de bulgur necesar acestei retete este de dimensiune mica si prefiert, asa ca tot ce este nevoie este sa-l rehidratam.

Se pune intr-un bol incapator.

kisir 1

 

Se amesteca bulgurul cu pasta de rosii si cea de ardei, cu ajutorul unei linguri, in asa fel incat pastele sa fie distribuite in tot bulgurul.

kisir 2

 

Se toaca marunt usturoiul si se adauga bulgurului, impreuna cu un praf consistent de sare.

Se adauga apa clocotita,in cantitate in asa fel incat sa depaseasca putin nivelul bulgurului, se acopera cu un capac sau o farfurie si se lasa pentru aproximativ 10 minute.

Intre timp, se taie ceapa verde in bucati mici, patrunjelul se toaca.

Cand bulgurul s-a hidratat, se adauga legumele si condimentele, sucul de rodii si uleiul de masline.

kisir 4

Se amesteca toate ingredientele si se verifica gustul. Ar trebui sa fie un preparat consistent dar totodata racoros si acrisor.

Se decoreaza si se mananca cu boabe de rodie presarate peste.