Ingrediente

Pentru 4 bucati

Pentru waffles:

  • 250 grame faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 25 grame zahar brun
  • 1 bucata ou
  • 10 grame drojdie proaspata
  • 120 grame unt
  • 100 grame zahar kandel
  • sare

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga faina, oul, un praf de sare. Se pune la mixer si se amesteca. Se adauga untul. Se incorporeaza din nou cu ajutorul mixerului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperita cu o folie de plastic. Intre timp, intr-un mojar cu pistil se zdrobeste zaharul pana cand bucatile ajung de dimensiunea unor boabe de piper.

Dupa ce aluatul a crescut, se scoate aerul cu ajutorul unei spatule, si se adauga zaharul. Se mai lasa inca 15 minute. Se fac bile mici care se pozitioneaza in aparatul de waffle si se coc pana se rumenesc.

Se mananca cu zahar pudra deasupra, cu frisca, capsuni sau sos de ciocolata, posibilitatile sunt nenumarate.

Enjoy!

Liège Waffle 3

P.S. In loc de zaharul kandel se uitilizeaza de obicei zahar perle. Cum aceasta varianta este mai greu de gasit si mai costisitoare, eu am ales varianta zaharului kandel. Daca doriti, mai puteti utiliza cuburi de zahar pe care le-ati zdrobit in prealabil in mojar si pistil pana la dimensiunile perlelor de zahar.

Save

Save