Ingrediente

  • 450 ml lapte

  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 3 foițe de gelatină
  • 20 g făină
  • 50 g ciocolată white couverture
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 boabe de tonka
  • 100 g ciocolata neagră

 

Mod de preparare

Mini-Tortul de ciocolată caldă

Topiți ciocolata neagră, untul și zahărul după metoda bain marie. Adăugați făina și omogenizați amestecul, apoi puneți ouăle. Turnați aluatul în forma de copt și păstrați-l la rece, în frigider. Scoateți tortul chiar înainte de a-l servi și coaceți-l în cuptorul încins la 200°C timp de 15 minute. La final, mini-tortul ar trebui să își păstreze miezul lichid de ciocolată.

Mousse de boabe de tonka

Puneți semințele de tonka, laptele și ciocolata white couverture într-o oală la foc mic. Amestecați constant până se topește ciocolata. Lăsați amestecul să se răcească peste noapte în frigider.

Înmuiați gelatina în apă rece. Reîncălziți compoziția de lapte și ciocolată și îndepărtați boabele de tonka, după care adăugați gelatina. Lăsați compoziția să se răcească suficient, apoi turnați-o în sifon, înșurubați capacul și agitați puternic. Lăsați sifonul la rece în frigider pentru cel puțin șase ore.

Serviți Tortul de ciocolată caldă cu mousse-ul de boabe de tonka și fructe proaspete.