Ingrediente

  • 150 ml smântână lichidă
  • 40 g unt
  • 200 g cremă de brânză grasă
  • 45 g zăhăr pudră
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 lămâie
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 5 ml rom
  • 50 ml smântână obișnuită
  • 16 biscuiți cu unt
  • 300 g mix de fructe de pădure
  • Sare

 

Mod de preparare

Amestecați crema de brânză, smântâna lichidă, smântâna obișnuită și zahărul pudră până se omogenizează. Amestecați în compoziția obținută sarea, coaja de lămâie rasă, sucul de la o jumătate de lămâie și păstaia de vanilie curățată de sâmburi. Adăugați gălbenușurile de ou și amestecați bine întreaga compoziție.

Turnați întregul amestec într-un sifon și agitați puternic, după care lăsați sifonul în frigider la răcit timp de o oră – două.

Fărâmițați biscuiții și topiți untul apoi amestecați-le. Împărțiți compoziția în patru pahare, presând-o ușor. Turnați spuma de cheesecake în fiecare pahar, peste blatul de biscuit, apoi adăugați fructele de pădure deasupra și stropiți cu câteva picături de rom.