Friptura aceasta de pui cu chutney de mango, atat de exotica dupa nume, este o reteta sud-africana, fusion probabil: fin aromata si condimentata la fel. Este o reteta simpla, dar de efect si poate sta cu succes pe o masa de sarbatoare. Servita alaturi de o salata verde sau rucola cu smochine si gorgonzola, va va asigura succesul. Reteta de salata o gasiti la categoria salate pe acest site. Chutney-ul ( un sos sa-i spunem, de origine indiana) de mango il gasiti in marile magazine si este un fel de dulceata dulce-sarata-iute de mango si alte adaosuri, in general ceapa, usturoi, ardei iute, stafide, ghimbir, zahar, otet si condimente.Se poate face foarte usor si in casa si conserva in borcane.

 

 

1.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt cu un cutit bun.Usturoiul poate fi zdrobit cu ajutorul zdrobitorului de usturoi. Ardeiul iute se taie in doua pe lung si se curata de nervuri si seminte, apoi se toaca .

2.Intr-o tigaie potrivita, sau craticioara, se caleste ceapa si ardeiul iute, pana se inmoaie, se adauga usturoiul zdrobit, chutney-ul, sosul Worchestershire si maioneza. Se potriveste gustul de sare si piper.

friptura pui cu chutney 2

friptura pui cu chutney 4

3.Se unge o tava termorezistenta cu ulei si se asaza pulpele de pui, peste care se toarna sosul cu chutney, avand grija sa fie fiecare pulpa invelita pe toate partile cu sos.

friptura pui cu chutney 5

4.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200*C, timp de aproximativ 45 de minute, pana ce carnea se patrunde si devine lipicioasa.

5.Se serveste alaturi de salata verde si daca doriti, piure de cartofi, orez.

friptura pui cu chutney 6

Pofta buna !