Timp de preparare: 75 de minute

Porții: 6

 

Ingrediente

  • 1 căpățână medie de conopidă
  • 1 căpățână medie de broccoli
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 5 g boabe muștar măcinate
  • 500 ml lapte
  • 100 g brânză Cheddar
  • 2 cepe verzi

 

Metodă de preparare

Puneți la fiert apă cu sare într-o oală încăpătoare și opăriți conopida timp de 8 minute și broccoli 3 minute. Scurgeți bine legumele și așezați-le într-o caserolă rezistentă la cuptor.

Pentru sosul de brânză, topiți untul într-o tigaie mică. Când este suficient de fierbinte, adăugați făina și muștarul măcinat și gătiți timp de 1 minut amestecând constant. Luați de pe foc și adăugați jumătate din cantitatea de lapte treptat amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Așezați din nou tigaia pe foc și adăugați restul de lapte. Amestecați până sosul dă în fiert, reduceți focul la minim și mai lăsați încă 2 minute până ce consistența devine cremoasă. Mărunțiți brânza și adăugați-o în tigaie (păstrați puțină brânză deoparte pentru a o presăra la final, peste caserolă). Luați de pe foc și adăugați ceapa verde tocată.

Turnați sosul peste legumele din caserolă și presărați pe deasupra restul de brânză. Introduceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 de minute.