Timp de preparare: 30 minunte

Porții: 2

Ingrediente

  • 220 g spaghetti
  • 25 g pancetta (bacon)
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 50 g parmezan
  • Piper măcinat

 

Mode de preparare

Într-o oală încăpătoare puneți la fiert o cantitate de apă suficientă pentru a acoperi pastele și sărați. Când apa dă în clocot, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă al dente, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Între timp, tăiați pancetta cubulețe și rumeniți-o într-o tigaie în care ați încins uleiul de măsline. Bateți ouăle ușor într-un bol, împreună cu parmezanul ras.

Când pastele sunt gata, reduceți flacăra la minim, adăugați-le în tigaie, împreună cu pancetta, apoi amestecați bine. Adăugați o lingură-două din apa în care au fiert. Luați tigaia de pe foc și lăsați puțin să se răcească, apoi adăugați ouăle bătute cu parmezan și amestecați din nou ca așa încât spaghettele să fie acoperite uniform. Serviți imediat.