Timp de preparare: 30 minute

Porții: 8

 

Ingrediente

  • 200 g paste mici, rotunde
  • 30 ml ulei de măsline
  • 500 g cârnați (sau pancetta)
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 2 tulpini de țelină
  • 750 ml supă de pui nesărată (stock)
  • 500 g de suc de roșii
  • 500 g roșii cuburi
  • 5 g busuioc uscat
  • 5 g oregano uscat
  • 3 g cimbru uscat
  • 1 kg fasole (conservă)
  • Sare și piper măcinat

 

Mod de preparare

Fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj în apă sărată.

Într-o oală încăpătoare, încingeți jumătate din uleiul de măsline, la foc potrivit și rumeniți cârnații fără înveliș, tăiați mărunt (sau pancetta cuburi), timp de 3-5 minute. Scurgeți grăsimea în exces și lăsați deoparte.

Turnați restul de ulei în oală și căliți usturoiul, ceapa, morcovii și țelina tăiate pentru ciorbă timp de 3-4 minute. Adăugați supa de pui, roșiile (suc și cuburi), busuiocul, oregano, cimbrul, carnea rumenită și 250 ml de apă. Asezonați după gust. După ce dă în clocot, reduceți focul la minim, acoperiți și mai lăsați să fiarbă timp de 10-15 minute, până când legumele se înmoaie.

Adăugați pastele și fasolea scursă și clătită, mai lăsați 2-3 minute și serviți imediat.