Timp de preparare: 1 oră

Porții: 6

 

Ingrediente

  • 400 g făină cu agent de creștere
  • 50 g unt
  • 2 g praf de copt
  • 2 g sare
  • 25 g zahăr
  • 2 ouă mari
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Ungeți cu unt și presărați cu făină o tavă de copt. Turați făina într-un bol încăpător, apoi adăugați untul, praful de copt, sarea și zahărul și amestecați până ce untul capătă forma unor firimituri.

Faceți o adâncitură în mijlocul făinii în care turnați ouăle bătute, apoi adăugați lapte și amestecați pentru a obține un aluat moale, puțin lipicios și ușor de întins. Păstrați puțin ou și lapte pentru a unge biscuiții înainte de coacere.

Așezați coca pe un fund de lemn pe care ați presărat făină în prealabil și întindeți-o cu ajutorul unui sucitor până ajunge la o grosime de aproximativ 2 cm. Cu ajutorul unei forme de tăiat sau a unui pahar întors cu gura în joc decupați forme rotunde cu diametrul de 7-8 cm. Așezați formele pe o tavă acoperită cu o hârtie de copt și ungeți-le pe deasupra cu restul de ouă bătute și amestecate cu lapte.

Introduceți tava în partea de sus a cuptorului și coaceți timp de 15 minute sau până ce biscuiții capătă o culoare aurie și cresc suficient. Când sunt gata, răciți biscuiții pe un platou, tăiați-i pe jumătate și serviți-i cu fructe de pădure, dulceață și frișcă, alături de o cană de ceai, bineînțeles.