Retete - Prajituri - HobbyChef.ro

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 Lei

Categorii

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Este un desert simplu cu un aspect apetisant, gust minunat şi arome ameţitoare de mere, scorţişoară şi caramel. Cu puţine ingrediente, multă simplitate şi bun gust, tarta aceasta cu mere poate fi alegerea perfectă pentru oricare zi de post.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Prajituri Mancaruri de post By HobbyChef

Waffles

3 mar. 2017 11:32:58

Nu este nimic mai bun decat o waffle la micul dejun. Sunt atatea combinatii de topinguri pe care le putem pune peste incat probabil nu le putem incerca pe toate. Putem insa sa avem, de fiecare data, o noua experienta. Din pacate, pentru a putea savura la micul dejun waffles, ele trebuie pregatite in prealabil, deoarece necesita un timp de dospire care ne-ar aduce aproape de pranz.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Prajituri By HobbyChef

Prăjitura cu blat din bezea cu nucă și cremă de vanilie este fină, cu un gust și textură deosebite și o combinație tare plăcută simțurilor noastre gustative. Blatul crocant cu nucă prăjită tăiată grosier se potrivește de minune cu gustul delicat și aromat al cremei de vanilie. Biscuiții cu aromă pronunțată de unt, gustul ușor amărui al ciocolatei din glazură îi conferă savoarea și finețea unei prăjituri delicate, care vă poate bucura și încânta nu numai în zi de sărbătoare sau ocazie deosebită, dar și în fiecare zi alături de o ceașcă de cafea sau ceai aburindă...

Citeste mai mult...

Etichete:

Plăcintă fragedă cu mere

26 iul. 2016 15:41:07

Ce poate fi mai minunat în zilele de toamnă târzie sau de iarnă geroasă, decât căldura cuptorului şi mirosul unei plăcinte cu mere şi aromă puternică de scorţişoară...Plăcinta de casă cu mere se numără printre preferinţele noastre dulci, indiferent de vârstă, pentru că ea ne aminteşte de copilărie sau...pentru că o adorăm pur şi simplu deoarece este savuroasă, cu aluat fraged care se topeşte în gură...Ce ne putem dori mai mult decât un desert tradiţional, rapid, delicios, sănătos şi aromat?

Citeste mai mult...

Pască rapidă cu ciocolată

26 iul. 2016 14:43:10

În fiecare an de Sărbătoare Învierii Domnului pregătesc pasca tradiţională cu brânză dulce şi stafide. Recunosc, nu este un preparat specific zonei de sud în care am copilărit şi de aceea indiferent cât de grozavă îmi iese, am constatat că niciodată nu se consumă toată. Cum fata mea iubeşte prăjiturile cu foarte multă ciocolată, iar de la pască nu mănâncă decât partea cu brânza, m-am gândit la o pască „mai altfel”...

Citeste mai mult...

Muffins-urile sunt niste prajiturele de origine anglo-americana, coapte individual, in forme de aceeasi dimensiune. Nu au inca o denumire romaneasca consacrata, asa ca uneori se foloseste termenul de briosa, care insa desemneaza o prajitura din aluat dospit. Numiti-le cum doriti sau va e mai usor, dar incercati-le !

Citeste mai mult...
Postat in Prajituri Prajituri de Craciun By Hobby Chef

MIMOZA MAMEI

25 iul. 2016 17:41:19

Prăjitura „Mimoza” o găsim în foarte multe variante, care mai de care mai ingenioase şi mai savuroase. În această reţetă, vă propun în varianta mamei mele, prăjitura „Mimoza” cu care am crescut şi am copilărit. Este o prăjitură bogată în texturi şi arome, din două foi fragede „negre”, cu cacao şi pandişpan pufos, lipite cu cremă untoasă cu nucă şi gem de caise. Este o prăjitură grozavă care poate fi pregătită atât în zile obişnuite cât şi pentru ocazii speciale. Eu ador „Mimoza” mamei pentru că este o prăjitură delicioasă, cu arome şi mult dor de copilărie...

Citeste mai mult...

Islere

25 iul. 2016 17:25:27

Islerele (ischler) sunt niste biscuiti de provenienta habsburgica, originare din Bad Ischl, unde si-a stabilit imparatul Franz Iosif I, resedinta de vara .Prima data au fost se pare facute in 1849 si au devenit biscuitii preferati ai imparatului.In scurt timp reteta s-a raspandit in tot imperiul austro-ungar si asa a ajuns si la noi.Sunt de fapt doi biscuiti de nuca lipiti intre ei cu o crema si apoi glazurati cu ciocolata.Crema poate fi dulceata (de caise), ciocolata sau in cazul meu crema de nuci.Reteta mea, este din caietul cu retete al mamei mele.

Citeste mai mult...

Halva cu inghetata

25 iul. 2016 17:18:28

Halvaua este, asa cum stie toata lumea, un desert tipic turcesc. Ceea ce nu este la fel de cunoscut este ca noi spunem halva doar celei care este pe baza de tahin, presata din seminte de susan.

Cealalta are o importanta si mai mare, deoarece face parte din orice traditie turceasca. Reteta pe care v- o prezint azi este printre cele mai complexe, avand in interior inghetata, ceea ce este interesant, deoarece ea este un preparat cald. Rezulta de aici un contrast foarte placut la gust.

Citeste mai mult...
Postat in Prajituri By Hobby Chef

Guguluf cu merisoare si rahat

25 iul. 2016 17:08:46

Guguluful, adica denumirea romaneasca pentru kugelhopf, gugelhupf, guglhupf sau gugelhopf este o prajitura, un cozonac din aluat dospit regasit in sudul Germaniei, Austria, Elvetia si Alsacia. Caracteristica lui este forma in care se coace, asemanatoare unui inel sau un tor. Poate contine fructe uscate, confiate (stafide, merisoare, caise, etc), diferite nuci.

Citeste mai mult...
Pagina:
  1. 1
  2. 2