Retete - Mancaruri - HobbyChef.ro

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Subtotal: 0,00 Lei

Categorii

Reteta de taietei crocanti cu varza chinezeasca o am de la o prietena canadianca si eu banuiesc ca este de inspiratie asiatica.Taieteii acestia crocanti cu varza chinezeasca sunt o mancare rapida, de post, dar pot fi si un aperitiv interesant. Dupa ce-i faceti o data, va asigur ca veti deveni dependenti.

Citeste mai mult...

Etichete:

De această dată vreau să vă prezint un preparat relativ simplu, un muşchiuleţ de porc împletit, împănat cu bacon şi aromat diferit cu mirodenii care se combină într-un gust deosebit. Muşchiuleţul pregătit astfel va excela în frăgezime, iar papilelele noastre gustative vor fi pe deplin satisfăcute de plinătatea şi savoarea aromelor revărsate. Trebuie încercată neapărat această reţetă. Vă puteţi da frâu liber imaginaţiei, gusturilor şi preferinţelor voastre în materie de mirodenii, testând şi încercând variantele preferate şi...cu siguranţă nu veţi regreta.

Citeste mai mult...

Etichete:

Midii cu sos de rosii

9 mar. 2017 15:20:48

Midiile cu sos de rosii si usturoi, cunoscute ca midii a la provencale, sunt unul din felurile clasice de midii.Ele trebuie sa contina neaparat rosii, usturoi, vin si macar doua din ierburile aromatice de Provence: in principal patrunjel si busuioc, dar pot sa fie si cimbru, rozmarin, oregano.Mai este un aspect, putin cunoscut, acela ca fructele de mare sunt alimente de post.

Citeste mai mult...

Etichete:

Ca sa putem ajunge la reteta de astazi, mai intai va voi spune cateva parole despre acest fruct minunat, numit Casimiroa Edulis sau Zapote Blanco. Copacul pe care creste acest fruct este un copac tropical, in permanenta verde, care apartine familiei Rutaceae. Originar din Mexic unde este cunoscut sub numele de Zapote Blanco si din America Centrala, este cultivat in tarile cu clima subtropicala datorita fructelor care sunt comestibile si cu un gust care variaza in functie de cultura. Are un gust categoric exotic, usor apropiat fructelor de papaya sau mango dar cu totul si cu totul unic.

Numele fructului este dedicat cardinalului Casimiro Gomez de Ortega, care a trait intre anii 1740-1818, botanist spaniol si directorul Gradinii Botanice din Madrid. Copacul este inalt de circa 8 metri, insa poate atinge si 15 metri inaltime. Foile sale sunt aromate, la inceput de culoare rosu-aramiu, devenind mai tarziu verzi, cu o dimensiune cuprinsa intre 10 si 18 cm. Florile sunt precum ciorchinii de strugure, de culoare alba sau verde si au un parfum senzational. Fructele sunt de o forma ciudata, un soi de oval, cu pulpa alba si untoasa.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Mancaruri By HobbyChef

Friptura de rata cu sos de portocale, o specialitate frantuzeasca, este o alternativa deosebita la friptura traditionala de porc, din meniul mesei de Craciun sau Revelion. Carnea ei parfumata are avantajul de a se imbina perfect cu fructele si mirodeniile, aducand o nota festiva, dulce-sarata fripturii de sarbatoare.Din multitudinea de retete de friptura de rata cu portocale, va prezint varianta mea, care nu este complicata, dar care necesita un minim de ingrediente specifice, care ii confera gustul deosebit.Daca o veti incerca imi veti da dreaptate.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Mancaruri By HobbyChef

Medalion de vita à l'orange

28 feb. 2017 10:17:12

 Imi place la nebunie sa combin gustul alimentelor cu fructele proaspete si de aceasta data am creat pentru voi un preparat de nota 10. Se prepara relativ repede dar va trebui sa respectati cativa pasi pentru a duce pe masa un preparat perfect.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Mancaruri By HobbyChef

Chilli con carne

22 feb. 2017 15:44:03

Chilli con carne este mancarea perfecta pentru o zi infrigurata de iarna. E mult mai mult decat o simpla mancare de fasole cu carne, are mai multe straturi de arome care, pe langa placerea gustului, mai aduc cu ele si beneficiile condimentelor folosite. Nu e nimic mai reconfortant decat o mancare cu doza perfecta de chilli, chimion si scortisoara.

Va sfatuiesc sa o mancati alaturi de orez sau de tortilla chips. O metoda buna pentru a atenua iuteala, este sa adaugati ca si garnitura pe farfurie iaurt sau smantana.

Intotdeauna cand mancati chilli con carne, cele doua salate necesare sunt, bineinteles, guacamole si salsa de rosii.

Citeste mai mult...
Postat in Mancaruri By HobbyChef

Friptura de pui cu chutney de mango

10 feb. 2017 15:40:17

Friptura aceasta de pui cu chutney de mango, atat de exotica dupa nume, este o reteta sud-africana, fusion probabil: fin aromata si condimentata la fel. Este o reteta simpla, dar de efect si poate sta cu succes pe o masa de sarbatoare. Servita alaturi de o salata verde sau rucola cu smochine si gorgonzola, va va asigura succesul. Reteta de salata o gasiti la categoria salate pe acest site. Chutney-ul ( un sos sa-i spunem, de origine indiana) de mango il gasiti in marile magazine si este un fel de dulceata dulce-sarata-iute de mango si alte adaosuri, in general ceapa, usturoi, ardei iute, stafide, ghimbir, zahar, otet si condimente.Se poate face foarte usor si in casa si conserva in borcane.

Citeste mai mult...

Etichete:

Postat in Mancaruri By HobbyChef

Bulgur cu carne

27 iul. 2016 13:01:57

Bulgurul, de fapt un soi de grau decorticat, reprezinta o buna sursa de carbohidrati, deoarece are indicele glicemic redus. Acest fapt, impreuna cu gustul bun pe care il au preparatele cu bulgur, il fac o alternativa mai sanatoasa la orez. Aceasta reteta poate fi facuta si cu alte tipuri de carne, inlocuind-o pur si simplu si adaptand timpul de gatire al acesteia. De asemenea se poate face bulgur numai cu legume, in functie de gusturi, o varianta foarte buna pentru vegani sau vegetarieni.

Citeste mai mult...
Postat in Mancaruri By Hobby Chef